Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Bio-based banken geplaatst in Biesbosch

maandag 14 mei 2018

Gebr. Van Kessel Onderhoud heeft een vijftal bio-based banken ter beschikking gesteld aan de Noordwaard in natuurgebied de Biesbosch. De banken zijn gemaakt van grasvezelcomposiet: gemaaid gras en gerecycled plastic.

De banken zijn begin mei officieel geplaatst door Wim Anemaat, directeur inkoop en contractmanagement bij Rijkswaterstaat en de Jan de Morée, operationeel directeur bij Gebr. Van Kessel.

Circulaire economie
'Wij dragen graag bij aan de circulaire economie. Ook hier zijn materialen op een goede manier duurzaam hergebruikt', zegt Jan de Morée. 'Als Rijkswaterstaat willen wij duurzaam hergebruik stimuleren. Met deze banken is er op de markt weer een mooie toepassing van dit materiaal bij. Daardoor kan er nu ook zittend genoten worden van dit prachtige gebied', voegt Wim Anemaat daaraan toe.

Veiligheid dieren
Gebr. Van Kessel Onderhoud voert sinds tweeënhalf jaar het onderhoud aan de Noorwaard uit in opdracht van Rijkswaterstaat en krijgt daarbij hulp van diverse grazers. Eerder telde Gebr. Van Kessel Onderhoud fauna-rasterpalen van bermgrasvezelcomposiet ter beschikking. Dit om de veiligheid van de dieren te kunnen waarborgen.


door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM