Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Vereniging Eigen Huis: meer Nederlanders oké met bouwen in groen

woensdag 11 april 2018

48% van de Nederlanders vindt dat er buiten de bebouwde kom mag worden gebouwd. Dat stelt Vereniging Eigen Huis aan de hand van eigen onderzoek.

Aanleiding voor het onderzoek vormt het in opspraak geraakte voorstel van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij opperde om meer woningen in het groen te bouwen om zo aan de woningvraag te kunnen voldoen.

Volgens Vereniging Eigen Huis is 48% het eens met bouwen buiten de bebouwde kom. Dat aantal is gestegen ten opzichte van 2016. Toen gaf 41% deze reactie. 35% staat neutraal tegenover het onderwerp. 17% van de ondervraagden is tegen woningbouw buiten bebouwde kom. De belangrijkste reden hiervoor is het behoud van de groene ruimte. Als alternatief wordt meer hoogbouw in steden aangedragen. Van de groep tegenstanders zou een "aanzienlijk deel" akkoord gaan met bouw buiten bebouwde kom onder voorwaarden. Hoe groot die groep precies is, wordt niet gespecificeerd.

Het onderzoek werd uitgevoerd door GFK in samenwerking met het OTB onder 666 mensen. Een beknopt verslag is te vinden op de site van Vereniging Eigen Huis.

Bron: ANP

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM