Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Nophadrain levert intensief groendaksysteem voor Strijp-S in Eindhoven

dinsdag 13 maart 2018

Voor project Strijp-S in Eindhoven levert Nophadrain een intensief groendaksysteem. Alle producten voor dit systeem worden geïnstalleerd op Blok 59 binnen Strijp-S en zullen ongeveer 200 vierkante meter van de totale oppervlakte bevatten.

Volgens architectenpunt.nl maakt blok 59 onderdeel uit van de revitalisatie van de spoorzone van Strijp S in Eindhoven en een ensemble vormt met de woongebouwen Blok 61 en Blok 63. De drie geschakelde gebouwen zijn geïnspireerd op de grote pakhuizen van New York en sluiten wat betreft hun bouwstijl aan bij de industriële uitstraling van Strijp-S.

Water en onderhoud

Intensieve groendaken zijn volgens Nophadrain vergelijkbaar met bodemgebonden groenvoorzieningen, zoals tuinen en parklandschappen. De vegetatie heeft veel behoefte aan water en heeft regelmatig onderhoud nodig. De vegetatie bestaat uit gazons, heesters en bomen en kan eenvoudig gecombineerd worden met begaanbare en berijdbare verhardingen. Intensieve groendaken treft men niet alleen aan op daken van gebouwen, maar ook bovenop ondergrondse constructies zoals parkeerkelders. De ruimte die wordt ingenomen door de gebouwen en de ondergrondse constructies wordt indirect teruggegeven door de aanleg van intensieve groendaken.

156 appartementen
Blok 59 is een woongebouw met een commerciële plint met een bedrijfsruimte. Het gebouw bevat 156 appartementen van uiteenlopende aard. Naast 2- en 3-kamerappartementen zijn er studio's en grote 3- kamerappartementen bovenin het gebouw. De hoogbouw wordt ontsloten via een intern trappenhuis en de laagbouw via galerijen, die liggen aan een besloten hof. De fietsenstalling en bergingen bevinden zich in de aangrenzende parkeergarage.

Bron: architectenpunt.nl / Nophadrain

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM