Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Nieuw initiatief 'Groeneffect' wil groenaanleg stimuleren

woensdag 7 maart 2018

Een nieuw initiatief om groenaanleg te stimuleren, Groeneffect, gaat deze maand van start. Het initiatief heeft als doel om de gezondheid van gebruikers te verbeteren in de werk-, leer-, leef- en zorgomgeving.

Groeneffect wil de kansen van groen in de openbare ruimte in kaart brengen. Aan de hand van geslaagde (en minder geslaagde) projecten toont Groeneffect hoe ook anderen dit groen kunnen toepassen, telkens op basis van wetenschappelijke onderzoeken die het positieve effect van groen bevestigen. Groeneffect richt zich op vier domeinen: openbare ruimte, gebouwen, onderwijs en zorg.

Effectgesprek
Groeneffect organiseert elk kwartaal het 'Effectgesprek': een bijeenkomst waarin een fundamentele belemmering op gebied van groen aan de kaak wordt gesteld en waarop gezamenlijk een antwoord geformuleerd. Tijdens het Effectgesprek staat een van de domeinen in de schijnwerpers. Daarnaast brengt Groeneffect elke maand een analyse uit van een project in één van de vier domeinen.

Ontwikkeling stimuleren
Verheij Integrale groenzorg is één van de drijvende krachten achter dit initiatief. Wilco Boender, directeur van Verheij: 'Als professioneel groenvoorzieningsbedrijf komen wij dagelijks in aanraking met groen. Het meest blij zijn we als we zien dat klanten het positieve effect van groen bij hun locatie ontdekken en daarin investeren. Bijvoorbeeld als een zorginstelling voor haar cliënten een beleeftuin aanlegt, of als een onderwijsinstelling het schoolplein groener maakt. Maar ook als we samen met bewoners in een gemeente een buurt mogen vergroenen of voor een gerenommeerd miljoenenbedrijf de buitenruimte duurzaam maken. We willen deze ontwikkeling graag stimuleren. Daarom zijn we blij dat we ons kunnen aansluiten bij Groeneffect, die onze visie deelt.'

Nederland toekomstbestendig maken
Groen in de buitenruimte heeft wel degelijk effect op het welzijn van de mensen die zich daarin begeven, vindt Boender. 'Graag willen we in de toekomst zorgen voor duurzame en groene buitenruimtes in alle sectoren waarin we werken. Door Groeneffect willen wij leren van andere bedrijven, maar ook onze ervaringen met andere bedrijven delen. Zo kunnen we samen, als groene sector, de buitenruimtes in Nederland toekomstbestendig maken en zeer veel mensen laten genieten van het groen in hun omgeving.'

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM