Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Griffioen Wassenaar viert 95-jarig bestaan

donderdag 22 februari 2018

Vasteplantenkweker Griffioen uit Wassenaar viert dit jaar zijn 95-jarig bestaan.

Op 23 februari 1923 startte de 22-jarige Bert Griffioen, de grootvader van de huidige ondernemer, in Voorschoten een vasteplantenkwekerij. Het bedrijf werd in de vijftiger jaren voortgezet door zijn twee zonen, die naast de kwekerij één van de eerste tuincentra van Nederland begonnen. Rond 1980 gingen de broers hun eigen weg. Het tuincentrum werd Intratuin Voorschoten. De kwekerij heette, nadat derde generatie Bert Griffioen de activiteiten had overgenomen, Griffioen Wassenaar BV. Een doorlopende lijn met 95 jaar vasteplanten is nu een feit.

Grote speler
Griffioen Wassenaar heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een grote speler op de tuincentrummarkt in Noordwest Europa met de Hello Garden thema's, naast het inmiddels in gemeenteland bekende vasteplantenconcept Greentocolour voor kleurige beplantingen in de openbare ruimte. De combinatie van twee totaal verschillende activiteiten met hetzelfde product, vasteplanten, plus het continue denken vanuit de belangen van de klant en opdrachtgever, maken het bedrijf uniek.

Toekomst
In 2016 werd een nieuwe vestiging in Boskoop in gebruik genomen, vanwaar alle leveringen aan tuincentra plaatsvinden. In Wassenaar ligt het specialisme bij Greentocolour. In dat zelfde jaar droeg Bert Griffioen een deel van de aandelen over aan Boot & Dart Boomkwekerijen uit Boskoop, met de bedoeling dat Boot & Dart in de toekomst het volledige eigendom zal verkrijgen. Hierdoor blijft de jarenlange ervaring met vasteplanten behouden voor de toekomst.

V.l.n.r. De kwekerij in 1960, de vestiging in Wassenaar en de vestiging in Boskoop.door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM