Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Zeeuwse bedrijven maken jacht op vmbo’er

dinsdag 20 februari 2018

In hun jacht op nieuw personeel bieden Zeeuwse bedrijven steeds meer leerwerkplekken aan voor mbo'ers. Met de zogeheten BBL-opleidingen hopen ze het tekort aan vaklieden ietwat terug te dringen.

Bedrijven willen jongeren al vroeg aan zich binden door het aanbieden van de leerwerplekken, zoals in de groenvoorziening. Mbo'ers die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen, komen in dat geval direct in dienst van een bedrijf. In zo'n geval werken ze vier dagen per week en gaan ze één dag per week naar school op een mbo-instelling.

Grotere locatie
Voor de BBL-banenmarkt in Terneuzen, die plaatsvindt op 27 februari is zo veel belangstelling van bedrijven, dat moest worden uitgeweken naar een grotere locatie - het Scalda-gebouw. 68 werkgevers in Zeeuws-Vlaanderen, uit onder meer de groenvoorziening, zorg, techniek en detailhandel, willen jongeren werven voor een leerbaan.

Omgeslagen
Volgens Lidy Renout van het Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen, die de banenmarkt organiseert, is deze ontwikkeling tekenend voor de schaarste aan vaklieden. Ze stelt dat de arbeidsmarkt helemaal is omgeslagen. De vraag van werkgevers is groter dan het aanbod, aldus Renout.

Intern opleiden
Enkele jaren geleden is ze aangesteld als jobhunter, omdat het voor jongeren moeilijk was om een leerwerkplek te vinden. Maar tijden zijn veranderd. Daarom creëren bedrijven weer meer BBL-plekken voor jongeren. Door leerlingen zo vroeg mogelijk binnenhalen, kunnen werkgevers hen intern helemaal opleiden. Daardoor kennen de leerlingen het bedrijf al heel goed, als ze klaar zijn met de opleiding.

Bron: ad.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM