Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Gemeente Rucphen trekt regie groenonderhoud naar zich toe

dinsdag 6 februari 2018

De gemeente Rucphen verwacht het groenonderhoud te verbeteren door zelf de medewerkers van het Werkvoorzieningsschap (WVS) aan te sturen.

Het college van B en W kiest voor deze nieuwe aanpak, nadat de gemeenteraad vorig jaar op maatregelen aandrong binnen de gemeente. Deze houden in dat er voortaan wijkgericht wordt gewerkt in plaats van bijvoorbeeld driejaarlijkse snoei- of maaibeurten. Daarbij worden ook de wensen van burgers meegenomen.

Servicegerichte binnendienst
Wethouder Martien de Bruijn (arbeidszaken) meldt dat het om een nieuwe manier van werken gaat, waarbij de eigen buitendienst van de gemeente verandert in een gebiedsgerichte servicedienst. De gemeente wordt opgedeeld in drie deelgebieden. De gebiedsgerichte manier van werken geldt volgens hem ook voor het groenonderhoud, waarbij de gemeentelijke buitendienst de mensen van WVS aanstuurt. Dit zou de kwaliteit verbeteren volgens hem.

Onderhoud van plantsoenen
De gemeente Rucphen trekt jaarlijks zo'n zes ton uit voor het onderhoud van plantsoenen, inclusief het materiaal. Het budget blijft volgens De Bruijn hetzelfde, hij benadrukt dat het niet om een bezuiniging gaat.

Informatiebijeenkomst

Alle medewerkers van het Werkvoorzieningsschap die tot nu toe in Rucphen op het terrein van de groenvoorziening werkten, blijven dat doen volgens de wethouder en woordvoerder van het WVS René van Broekhoven. Deze maand volgt nog een informatiebijeenkomst.

Bron: Brabants dagblad.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM