Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Nieuwe aannemer voor groenonderhoud haven Rotterdam

maandag 8 januari 2018

V.l.n.r.: Leendert Ripping (directeur Aannemingsmaatschappij Van Gelder), Ronald Paul (directeur Infrastructuur & Maritieme Zaken, COO) en Olaf Janssen (algemeen directeur van BTL).
Het Havenbedrijf Rotterdam heeft vrijdag 22 december een contract getekend met een aannemer voor het onderhoud van de verschillende groenvoorzieningen in de haven.

De groenvoorzieningen zullen voortaan door BTL worden onderhouden. Het contract is voor twee jaar gesloten, met de nadrukkelijke wens om daarna voor acht jaar te verlengen. Naast het groenonderhoud werd een contract getekend voor het onderhoud van de wegen in de haven. Die aanbesteding werd gegund aan Van Gelder. Gezamenlijk betreft het opdrachten over de eerste twee jaar van ruim veertien miljoen euro.

Alternatieve aanbesteding

Voor de nieuwe onderhoudscontracten heeft het Havenbedrijf gebruikgemaakt van een andere manier van aanbesteden, de zogeheten 'best value procurement'. Daarbij is het bijzondere dat voor de eerste twee jaar is gekozen voor de traditionele RAW-aanbesteding, om daarna over te stappen naar een prestatiecontract.

Werk uitbesteden

De haven van Rotterdam wordt beheerd door het Havenbedrijf Rotterdam. Naast de diverse haventerreinen, kades en waterwegen zijn er op alle duizenden hectare grond ook veel infrastructurele voorzieningen aangebracht, onder meer wegen, leidingstroken en verschillende groenvoorzieningen en natuur. Deze worden door het Havenbedrijf onderhouden, waarbij de werkzaamheden worden uitbesteed aan aannemers.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM