Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Meer meldingen over openbaar groen in Oldenzaal

donderdag 4 januari 2018

In Oldenzaal is het aantal meldingen over openbaar groen vorig jaar behoorlijk gestegen. Er kwamen 900 meldingen binnen, waar dit aantal over 2016 nog 810 betrof; een stijging van 10 procent.

Dit blijkt uit de memo 'evaluatie groenbeleid', die 15 januari in het politiek forum wordt besproken. De structurele bezuinigingen die twee jaar geleden op het beheer van het openbaar groen werden ingevoerd, lijken hier veel mee te maken te hebben. De lokale politiek dringt dan ook al enige tijd aan op inzage van het aantal meldingen en de afwikkeling daarvan over het groen in de openbare ruimte.

Verbeterde bereikbaarheid

Mede door de keuze voor een lager kwaliteitsniveau zijn er meer meldingen binnengekomen, zo blijkt uit de cijfers over 2017. De gemeente stelt dat deze toename niet enkel is toe te schrijven aan de bezuinigingen op onderhoud. De taakstelling liep op van 100.000 euro in 2015 tot drie ton aan bezuinigingen in 2018. Ook de verbeterde bereikbaarheid van de gemeente zou een rol spelen bij de toename van het aantal meldingen.

Bron: tubantia.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM