Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Zoetermeer start initiatief om de bij te redden

donderdag 7 december 2017

Zoetermeer gaat pogingen ondernemen om de bij weer terug te halen. De stad werkt samen met vier andere Zuid-Hollandse gemeenten aan een bloemrijk netwerk om bijen weer aan te trekken.

Met de campagne 'Nederland Zoemt' wil de gemeente het er niet bij laten zitten dat de wilde bij verdwijnt uit de Nederlandse natuur. De gemeente kreeg de eretitel 'bijvriendelijke gemeente', evenals Leiden, Leiderdorp, Alphen en Zoeterwoude.

Klimaatverandering en pesticiden

Ons land telt 538 soorten wilde bijen, waarvan de helft wordt bedreigd. Dit heeft behoorlijke gevolgen, aangezien vier op de vijf eetbare gewassen afhankelijk is van bestuiving. Naast veelgenoemde oorzaken als klimaatverandering en het gebruik van pesticiden, speelt ook gebrek aan voedsel en nestgelegenheid een rol.

Bijvriendelijk groenbeheer
De gemeenten zijn daarom een initiatief gestart om het openbaar groen beter in te richten. Ook willen ze via het samenwerkingsverband Groene Cirkel Bijenlandschap het 'bijvriendelijk groenbeheer' door bewoners en ondernemers stimuleren. Ze denken samen met wetenschappers, overheden, bedrijven, agrariƫrs, burgers- en terreinbeheerders na over manieren om de wilde bij te redden.

Bron: ad.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM