Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

De postbode als tool voor bedrijven

donderdag 7 december 2017

Op donderdag 9 november is in het actualiteitenprogramma van NPO1, EenVandaag, de positie van de postbezorgers van PostNL behandeld. Er zijn al diverse pilots gedraaid met postbezorgers waarin zij meer doen dan 'gewoon post bezorgen', maar worden ingezet als informatie verzamelaar voor bedrijven en/of gemeentes.

Verheij
In de uitzending wordt ook de samenwerking tussen Verheij Integrale groenzorg en PostNL uitgelicht. Postbezorgers kunnen via een app veranderingen die zij waarnemen in het openbaar groen melden, waarna Verheij in actie kan komen. Een ontwikkeling die de conditie van het openbaar groen moet verbeteren.

Kritische geluiden
De website Geenstijl berichtte afgelopen maand ook al over een nieuwe opdracht voor de postbodes. Voor een grote verzekeraar werd in kaart gebracht welke huizen over een rieten dak bezitten om zo het risico op brand beter te kunnen inschatten. Wat volgens Geenstijl sterk naar verzekeringsspionage ruikt. Ook Vincent Böhre van Privacy First is kritisch op de ontwikkeling binnen PostNL. 'Waar stopt deze ontwikkeling? Komen straks de glazenwassers ook binnen kijken naar hoe we wonen?'

De uitzending van EenVandaag is hier terug te kijken:

door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM