Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Zundertse boomkwekers krijgen podium in centrum gemeente

donderdag 7 december 2017

Boomkwekers in Zundert presenteren zich de komende tijd met vijftig plantenbakken in het centrum van de Noord-Brabantse gemeente. Uit ieder segment binnen de boomkweeksector zal iets te zien zijn.

In de Zundertse Molenstraat worden vijftig plantenbakken geplaatst met QR-codes. Deze krijgen voeding en water vanuit een centraal punt.

Inwisselbaar groen

Er bevinden zich in de regio Zundert meer dan driehonderd boomkwekers. Dit is volgens David Bömer, belangenbehartiger in de boomkwekerijsector, niet zichtbaar in de gemeente. Hij stelt dat er veel groen is, maar dat dit vrij inwisselbaar is. Het zou volgens hem ook een andere gemeente kunnen zijn.

QR-code
In de plantenbakken kunnen bijvoorbeeld coniferen, vormbomen, solitair bomen en onderbeplanting worden geplaatst. Iedere plantenbak krijgt een eigen QR-code. Deze streepjescode kan worden gescand met een telefoon, waardoor de lezer meer achtergrond krijgt over de bewuste boom en eventueel ook over Treeport in Zundert en de individuele kweker.

Semipermanent
Voor een groot gedeelte worden de plantenbakken geautomatiseerd. Volgens Bömer is het bijzonder dat de planten vanuit een centraal punt voeding en water krijgen. Dit is vergelijkbaar met een kwekerij, maar nu met kleine percelen. De bloemenbakken in Zundert krijgen een semipermanent karakter. Dit betekent dat als de weg vrij moet worden gemaakt, zoals tijdens Bloemencorso, dit mogelijk is.

Groene uitstraling
De gemeente Zundert heeft gevraagd of de boomkwekers mee willen denken met de groene uitstraling van de gemeente. De gemeente gaat overleggen over de buitenruimte in het gehele gebied en brengt in kaart wat er nu staat en wat er goed bij past.

Bron: Bndestem

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM