Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

CDA brengt werkbezoek aan AH Vrij

woensdag 6 december 2017

CDA Tweede Kamerlid Joba van den Berg ging vrijdag 1 december met raadsleden Karin Zwinkels en Jan van Rossum van gemeente Westland op werkbezoek bij AH Vrij in Wateringen.

Jan Vrij (eigenaar AH Vrij) is voorzitter van de sectie grondverzet & cultuurtechniek van branchevereniging Cumela Nederland. Vanuit die rol kende hij Joba van den Berg toen zij nog directeur Sociale zaken van Bouwend Nederland was. Samen bespraken zij diverse actualiteiten waar MKB-ondernemers in groen, grond & infra mee te maken hebben.

Vol programma
De ochtend werd gevuld met verschillende presentaties. Vrij gaf een bedrijfspresentatie waarin onder meer het tekort aan goed personeel aan bod kwam. Joba van den Berg gaf zelf ook een presentatie; ze hield een pleidooi voor gemeenten en gemeenteraadsleden om bij de inkoop van werken en diensten meer samen te werken. Janneke Wynia-Lemstra, algemeen directeur Cumela Nederland, stond stil bij de consequenties van het regeerakkoord voor arbeidsmarkt en sociale zaken. In het bijzonder sprak zij haar zorg uit over het voornemen om loondoorbetaling van twee naar één jaar terug te brengen.

Rondleiding
Na de lunch leidde Jan Vrij zijn gasten rond over het bedrijf. Naast zijn specialismen op het gebied van groen, grond en infra sprongen een aantal bijzonderheden in het oog. Zoals de houtkachel waarmee het hele bedrijf wordt verwarmd en de zonnepanelen op het dak van de machineloods. Sinds kort gebruikt Vrij de restwarmte van een tuinder om met heet water onkruid te bestrijden op verharding.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM