Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Kinderen Zuidwolde leggen eigen ‘voedselbos’ aan

dinsdag 14 november 2017

Kinderen van basisschool Het Groene Hart uit Zuidwolde hebben hun eigen voedselbos geplant. Ze kunnen straks uit eigen tuin appels, pruimen, bessen en rabarber eten.

Nadat moeder Milou Lendfers het idee voor het voedselbos opperde, waren leerlingenraad en schoolleiding direct enthousiast. Mevrouw Lendfers experimenteert zelf al twee jaar met een eetbare tuin.

Onderhoudsvriendelijk
Ze stelt dat bij een schooltuin nogal wat komt kijken, zoals onderhoudsvriendelijkheid. Zo moet er rekening worden gehouden met de zomervakantie, een periode waarin er niet veel aan de tuin zal gebeuren. Ze stelt dat er voor bijna alle fruit- en groentesoorten wel een variant is te vinden die buiten de zomermaanden te oogsten is.

Permacultuur
De kinderen moeten nog wat geduld hebben voordat ze uit hun eigen bos kunnen eten. Volgens het principe van permacultuur is er gekozen voor vaste eetbare planten. Dit gaat een stap verder dan biologisch en komt kort samengevat neer op het principe 'wat je eruit haalt, geef je weer terug'. En de opbrengst deel je met iedereen, aldus Lendfers.

Bron: dvhn.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM