Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Woningcorporatie zet wormen in voor waterdoorlaatbaarheid

maandag 13 november 2017

Regenwormen worden al vaker ingezet om de waterdoorlatendheid te verbeteren, zoals bij dit festival. Woningcorporatie Ymere gaat hier nu ook mee werken bij flats in Weesp.

De binnentuinen van de complexen veranderen in een modderpoel omdat het regenwater door een dichte laag klei in de grond niet goed wegzakt. Eerder werd de bodem opgehoogd met in de toplaag beplanting, in de hoop dat dit als waterbuffer zou werken, maar deze oplossing was niet afdoende. Daarom worden nu tienduizenden wormen losgelaten op het terrein.

Op de site van Ymere vertelt Remko Harte, technisch projectleider en verantwoordelijk voor de realisatie van planmatig onderhoud: 'We verbeteren de grond door de toplaag en de grondlaag daaronder open te trekken en om te woelen. Vervolgens mengen we deze grondlagen met zand en een soort hydrocultuurkorrels. Daarna brengen we nieuwe beplanting aan. Als alles is ingeplant, zetten we duizenden regenwormen uit die de grond kunnen blijven omwoelen. Op deze manier ontstaat er nieuwe biodiversiteit die ervoor moet zorgen dat de opengewerkte bodem ook open blijft en dat de verbinding met de dieper gelegen grondlagen wordt hersteld.'

Het streven is de werkzaamheden dit najaar af te ronden. Of dat lukt is afhankelijk van het weer. Volgend jaar moet blijken of de aanpak aanslaat.

Bron: Ymere

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM