Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Operatie Steenbreek ondertekent manifest De Levende Tuin

maandag 6 november 2017

Wout Veldstra (l) en VHG-directeur Egbert Roozen
Operatie Steenbreek heeft zich op 1 november aangesloten bij de beweging De Levende Tuin. Dat gebeurde met de ondertekening van het manifest De Levende Tuin tijdens de bijeenkomst van Operatie Steenbreek in Apeldoorn.

'We werken het liefst met zoveel mogelijk andere organisaties samen om onze actie te verbreden. Daarom roepen we de VHG-leden op om naar aanleiding van deze aansluiting actief te gaan "steenbreken" om hiermee te werken aan de opgave van de klimaatadaptatie', aldus Wout Veldstra, voorzitter Operatie Steenbreek.

'Samen kunnen we meerdere doelgroepen bereiken, want naast particulieren vormen bedrijven(terreinen) een belangrijke doelgroep. Graag maken we gebruik van de kennis en ervaring van de partners van De Levende Tuin.'

Over De Levende Tuin
De Levende Tuin is ontwikkeld door Branchevereniging VHG. Het concept richt zich op het realiseren van buitenruimten waarin de natuur te zien, voelen, horen, ruiken en proeven is. Met het ondertekenen van het manifest onderstrepen partners dat zij zich actief zullen inzetten om consumenten, bedrijven en overheden te overtuigen om duurzame keuzes te maken voor tuinen en andere buitenruimten.

Initiatiefnemers Branchevereniging VHG en NL Greenlabel sloten het manifest in oktober 2014 met de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu, Tuinbranche Nederland, Vereniging Stadswerk Nederland, Netwerk Groene Bureaus, de Vlinderstichting, de Vogelbescherming en de Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten. Daarna sloten ook de Bomenstichting, Groei & Bloei en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging zich aan.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM