Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Auga en Esselink realiseren samen siervijver in Velp

woensdag 12 juli 2017

In maart begon Hoveniersbedrijf Harry Esselink met de aanleg van een particuliere achtertuin in Velp. Onderdeel van deze nieuwe tuin was de aanleg van een siervijver.

Auga bouwde voor deze vijver een techniekput, waarin alle techniek van de vijver verzameld is. Enkele maanden later blijkt dat deze werkwijze zijn vruchten afgeworpen heeft. Het bijzondere aan de techniekput is dat alle componenten bij elkaar verzameld zijn buiten de vijver. Zo ligt de put in Velp op ongeveer een meter van de vijver af, en is deze netjes weggewerkt in het groen van de tuin.

Helder tot op de bodem
De techniekput bij deze vijver bevat de aansluitingen voor twee grote pompen, evenals twee UV-lampen. Ook de beluchtingspomp is in de put aangesloten. De vijver beschikt over een zogenaamd downflow-filter. De pomp en de planten vormen samen de zuivering, wat een erg natuurlijk beeld geeft. Het water wordt door de pomp uitgezogen en stroomt vervolgens via drie retourleidingen weer terug de vijver in. Het resultaat mag er zijn: het water, twee meter diep, is helder tot op de bodem.

Korte lijntjes
De keuze om de techniekputten volledig zelf te gaan bouwen, is een hele bewuste geweest, zo legt Ton Fontijn van Auga uit. 'Wij bouwen de putten volledig zelf en met eigen componenten. Zo blijft de keten kort en dat zorgt voor duidelijkheid bij de opdrachtgever. Bij andere projecten maak je weleens mee dat er iets aan het systeem mankeert, maar welke van de zes toeleveranciers is er dan aansprakelijk? Met de eigen techniekput houden wij de lijntjes kort. Bovendien: mocht er een keer iets gebeuren, dan krijg je geen discussie onder verschillende toeleveranciers.'

Meer lezen? Het volledige artikel over dit project verschijnt in Stad+Blauw 2.


door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM