Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Utrechtse Jaarbeursboulevard krijgt ‘groene’ torens

maandag 3 juli 2017

Impressie van Wonderwoods in Utrecht. Foto: A2 Studio / Stefano Boeri Architetti
De Jaarbeursboulevard in Utrecht krijgt twee torens met veel groen, die moeten bijdragen aan een gezond stedelijk leven. De torens van negentig en zeventig meter hoog gaan samen het Healthy Urban Quarter vormen.

Stefano Boeri Architecten en de architecten van MVSA ontwerpen ieder een toren. Het plan Wonderwoods heeft te maken met het terughalen van de natuur in de stad voor een gezonder leven. De gemeente Utrecht heeft vrijdag bekendgemaakt dat het project wordt ontwikkeld door een trust onder leiding van G&S Vastgoed en KondorWesselsProjecten. Naar verwachting komt het project in 2022 gereed.

Verticaal bos
De negentig meter hoge toren van Sefano Boeri, die al meerdere torens met verticaal groen heeft onworpen, komt aan de Croeselaan te staan. De - in samenwerking met Arcadis ontworpen - toren ziet er uit als een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevel. De ontwerpers kregen advies door de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht.

De toren die de MVSA ontwerpt bevat rondingen en veel groen aan de binnenkant, wat van buitenaf te zien is. Dit komt doordat open binnenruimtes een blik bieden op de binnenkant van de toren. Deze heeft - evenals de kantoren in het gebied - enerzijds een robuuste uitstraling, anderzijds kent deze kleine aanpassingen voor een prettig straatniveau.

In de gebouwen komen koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen, kantoren, 'gezonde' horeca, fitness- en yogafaciliteiten. Ook komen er kleinschalige winkels, onderwijsvoorzieningen en bevatten de torens auto- en fietsenstallingen. Verder komt er een Playlab, een publieksfunctie die technologie als virtual reality en 3D combineert met beeldende kunst.

Bron: architectenweb.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM