Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Gezondheidsraad adviseert: meer groen in en om de stad

vrijdag 16 juni 2017

De afgelopen decennia is de aanleg van 'gezond groen' achtergebleven bij de groei en veranderde samenstelling van de stedelijke bevolking. De Gezondheidsraad adviseert daarom in en om steden meer groen voor recreatie aan te leggen.

De Gezondheidsraad is een adviesorgaan van de regering en het parlement. Recreatie in het groen is belangrijk voor de volksgezondheid in Nederland, zo stelt de raad. De Omgevingswet biedt gemeenten de gelegenheid om dit groen in te passen in hun plannen voor een gezonde, duurzame en klimaatbestendige stad.

Stijgend tekort
Zoals al langer bekend zijn met groene recreatie positieve gezondheidseffecten te bereiken. Nieuw zijn cijfers waaruit blijkt dat er een stijgend tekort is aan gelegenheden voor groene recreatie in de stedelijke omgeving. Dat tekort wordt alleen maar groter, aangezien de bevolking verder groeit en vergrijst. Daardoor hebben meer mensen meer tijd om in de openbare ruimte te verblijven.

Alle ruimte
Volgens de Gezondheidsraad zijn er wettelijk geen beletsels om de mogelijkheden voor 'groene recreatie' in de stedelijke omgeving uit te breiden. De Omgevingswet biedt gemeenten in Nederland daartoe alle ruimte. Meer gezond 'groen' in en om de stad is volgens de raad niet alleen gezond, maar helpt ook bij de waterberging en verkoeling bij hittegolven.

De publicatie van de Gezondheidsraad, 'Gezond groen in en om de stad', is te downloaden via
www.gezondheidsraad.nl.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM