Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Krinkels winnaar kleine partijen in Grote Gunningen-onderzoek Cobouw

donderdag 15 juni 2017

Marc Bolier
In de groenbranche behoort Krinkels tot de grootste spelers. Maar op infragebied - ook een van de specialismen van het bedrijf - is het een relatief kleine speler tussen reuzen als Volkerwessel en Boskalis. Toch was het bedrijf dit jaar de winnaar van het Grote Gunningen-onderzoek van Cobouw wat betreft het aantal contracten.

In 2016 kreeg het bedrijf acht contracten gegund van Rijkswaterstaat, samen goed voor een bedrag van ruim 8,5 miljoen. Met de bedrag staat het bedrijf bij lange na niet aan de top, maar gekeken naar het aantal projecten scoort het goed. Partijen als Strukton en Ballast Nedam voerden ook verschillende opdrachten uit, maar het bedrag dat met deze projecten gemoeid was lag onder de 8,5 miljoen.

'Mooi evenwicht' met groenbeheer
Alle contracten die Krinkels hier binnen haalde, waren voor gladheidsbestrijding. In Cobouw vertelt directeur Marc Bolier bewust te kiezen voor onderhoudscontracten, omdat het risico hierbij kleiner is dan bij aanlegcontracten. Omdat de gladheidsbestrijding op een ander moment plaatsvindt dat de meeste groenprojecten, vormt het 'een mooi evenwicht', aldus de directeur. Echt opboksen tegen de grote bedrijven in deze GWW-sector, daar heeft Krinkels volgens Bolier geen interesse in. Wel werkte Krinkels bijvoorbeeld samen met Bam aan een project, waarbij Bam de infra op zich nam en Krinkels het groen en blauw verzorgde.

Toekomstplannen
Krinkels verwacht dit jaar omzetstijging van 20 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar te behalen. Het toekomstbeeld is dat Krinkels zich als bedrijf veel breder zal ontwikkelen, dus niet alleen meer groen, maar ook meer water, sport en infra, zo vertelde Bolier in het interview in Stad+Groen 7-2016.

Top-3 qua aanneemsom
Dat Krinkels een plekje op de lijst heeft weten te bemachtigen is best bijzonder. Op de lijst van het Grote Gunningen-onderzoek van Cobouw staan namelijk vooral bedrijven die zich volledig op de GWW-sector focussen. Gekeken naar het bedrag van de opdrachten die de bedrijven in 2016 binnen haalden, bestaat de top-3 uit Züblin, Max Bögl en Volkerwessels. In het onderzoek heeft Cobouw gekeken naar het aantal contracten vanuit Rijkswaterstaat - de grootste beheerder op GWW-gebied. De resultaten van het Cobouw-onderzoek zijn hier te vinden.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM