Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Primeur: eerste golfkar op Lithium-batterijen

zondag 18 juni 2017

E-Z-Go RXV
Pols Zuidland bezoekt de GTH Demo-Doe-Dag Green Deal Innovations met een primeur: het bedrijf brengt de eerste golfkar op Lithium-batterijen met zich mee.

Met de komst van nieuwe technieken is ook de golfkar bezig aan een technische revolutie. E-Z-Go heeft het gepresteerd als eerste in de wereld een golfkar uit te brengen met Lithium-accu, in de E-Z-Go RXV Elite. Ook Nederland loopt voorop met de (aanstaande) levering van twee vloten op verschillende golfbanen.

Grote verschillen
De RXV was al bekend door het lage onderhoud, de automatische parkeerrem en het hoge comfort. Daar komt nu dus een Lithium-aandrijving bij in plaats van de traditionele lood/zuur-accu. De grootste verschillen zijn het gewicht (120 kilo besparing) en het feit dat de accu volledig onderhoudsvrij is. Bovendien wordt er vijf jaar garantie op de accu geleverd, en heeft deze een langere levensduur.

Cushman Hauler Pro
Elektrische transporter
Verder is Pols aanwezig met de Cushman Hauler Pro, die op de golfshow in Orlando werd geïntroduceerd. De Cushman Hauler Pro is een 72 Volt elektrische transporter voor op de golfbaan. De combinatie van een 72V-accupakket en een AC-wisselstroom aandrijving zorgen ervoor dat de Hauler Pro tot 50% meer werk kan verzetten dan vergelijkbare 48 V DC gelijkstroom voertuigen. Een Cushman Hauler Pro met volle belading kan tot wel tachtig kilometer op een enkele acculading afleggen.

Interesse om de machines in actie te zien? Kom dan op 29 juni van 13:00 tot 16:00 naar DLF in Moerstraten. Deelname aan de GTH Demo-Doe-Dag Green Deal Innovations is helemaal gratis. Aanmelden kan via Facebook en op de website van het evenement.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM