Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

China verdrijft smog met Verticaal Bos

woensdag 8 februari 2017

Een Italiaans architectenbureau ontwikkelt in de Chinese stad Nanjing twee groene torens met bomen en planten. Bedoeling van het Verticaal Bos is om de biodiversiteit in de stad te vergroten en smog tegen te gaan.

De Chinese stad Nanjing krijgt met de twee gebouwen een Verticaal Bos met zo'n 1.100 bomen en een combinatie van meer dan 2.500 struiken en planten. Het architectenbureau Stefano Boeri Architetti wil met de verticale, beplante gebouwen die 'leven en ademen' problemen bestrijden die de stad heeft met luchtverontreiniging.

Het gaat dus niet enkel om de mooie aanblik: de Nanjing Towers absorberen genoeg koolstofdioxide om per dag zo'n 65 kilo aan schone zuurstof te kunnen produceren. Volgens de planning moet het Verticale Bos ergens in 2018 gereed komen. Momenteel heeft Nanjing een luchtkwaliteitsindex van 167, die valt binnen de categorie 'ongezond'. Ter vergelijking: Sidney en New York hebben beide een 'bescheiden' index van om en nabij de 60, terwijl Londen rond de 100 scoort, schommelend tussen 'bescheiden' en 'ongezond'.

Nanjing wordt de derde stad ter wereld met een Verticaal Bos. Het Italiaanse architectenbureau bouwde al eerder de Bosco Verticale in Milaan; ook Lausanne in Zwitserland heeft een Verticaal Bos.

De torens zijn volgens de Italiaanse website Living respectievelijk 107 en 199 meter hoog. De kleinere toren bevat een Hyatt hotel; in de grotere toren zijn een museum, kantoren en een architectenschool gevestigd.
Bron: cnet.com

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM